Feldobja a reggeli hangulatát egy kis nyársra húzott palacsinta gyümölccsel.
Hozzávalók:
- 125 g liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 300 ml tej
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- eper, málna, áfonya, banán, ízlés szerint további gyümölcsök
- porcukor, szirup, olvasztott csokoládé, ízlés szerinti ízesítések
Elkészítés:
A szűrt lisztet összekeverjük a cukorral, sütőporral és sóval. Külön összekeverjük a tejet a tojással és vajjal. Ezután öntjük hozzá a lisztes keverékhez. Alaposan megkeverve rögtön tálból vagy adagolóból süthetjük is olaj nélkül egy serpenyőben.
Ezután a mindkét oldalon megsütött palacsintákat hurkapálcával össze lehet állítani a gyümölcsökkel és tálalni.