Mini palacsinta-burger

Feldobja a reggeli hangulatát egy kis nyársra húzott palacsinta gyümölccsel.

Hozzávalók:

  • 125 g liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 300 ml tej
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • eper, málna, áfonya, banán, ízlés szerint további gyümölcsök
  • porcukor, szirup, olvasztott csokoládé, ízlés szerinti ízesítések

Elkészítés:

A szűrt lisztet összekeverjük a cukorral, sütőporral és sóval. Külön összekeverjük a tejet a tojással és vajjal. Ezután öntjük hozzá a lisztes keverékhez. Alaposan megkeverve rögtön tálból vagy adagolóból süthetjük is olaj nélkül egy serpenyőben.
Ezután a mindkét oldalon megsütött palacsintákat hurkapálcával össze lehet állítani a gyümölcsökkel és tálalni.

Forrás